Marxa per una Mallorca més verda, digna i justa

El Consell Insular de Mallorca està construint una nova autopista sobre la carretera Llucmajor-Campos. Una institució governada per una coalició d’esquerres –partits que històricament s’han oposat a les autopistes desenvolupades per la dreta– ha recollit el projecte que deixà el PP durant l’anterior legislatura sobre la taula i ara, havent fet unes mínimes modificacions, l’executa. Aquesta s’ha dut a terme amb l’excusa de mirar de reduir la sinistralitat en aquesta carretera, però aquesta ha caigut sensiblement després de les actuacions fetes el 2015.

Fa mesos que la Plataforma Antiautopistes està advertint la ciutadania mallorquina no sols dels impactes que tindrà aquesta nova infraestructura, sinó del perllongament d’un model de mobilitat insostenible, contaminant i amb els dies comptats. Es va demanar un debat públic sobre aquestes qüestions als responsables polítics d’aquesta nova mega-infraestructura, però aquest no s’ha produït. També hem exigit que es paralitzés el projecte a l’espera de la propera aprovació del Pla Director Sectorial de Mobilitat, el qual és manifestament contrari a nous desenvolupaments viaris i aposta pel transport públic. Però, incomprensiblement, no han pitjat el fre sinó l’accelerador.  Finalment, llançàrem una crida per una Mallorca més verda, digna i justa a la qual s’han adherit unes 160 associacions i més de 4.000 persones. Així i tot, el Consell de Mallorca l’ha desoït i ha iniciat l’execució de les obres.

Per tot això, anunciem l’inici de les mobilitzacions. Convoquem totes les persones contràries a l’autopista, les que desitgen que es comencin a donar passes cap a un model de mobilitat basat en el transport públic, a marxar el diumenge 23 de desembre per la carretera Llucmajor-Campos. Ens concentrarem a les 10.30 h. a la plaça de Can Pere Ignasi de Campos per partir a les 11.00 h. Està previst arribar a les 14.00 h. al passeig de Jaume III de Llucmajor, on hi haurà parlaments, glossadors i dinar per als marxaires.

IMPORTANT: a la pàgina de Recomanacions trobareu informació actualitzada de les opcions de transport al lloc de la marxa. Aquesta informació s’actualitzarà a mesura que rebem més inscripcions i facem les gestions pertinents.

Autopista MAI!

Inscriu-te a la marxa

Comparteix: