Deu dades importants

Deu coses que no volen que sàpigues sobre l’autopista Llucmajor-Campos

 

1. Arrasarà una superfície de 52 hectàrees d’ametllerars, cultius, boscos, garrigues i un entorn de gran bellesa i valor ecològic.

2. L’autopista projectada pel PP tenia 43 metres d’amplada, la de MÉS-Podem-PSOE 42 metres. A més inclou una super rotonda que ocuparà més de 4 hectàrees i que té una amplada de 280 metres.

3. L’autopista del PP asfaltava 56 hectàrees, enfront de les 52 de MÉS-Podem-PSOE. Una diferència mínima del 7%.

4. Aquesta autopista té uns costos inicials de 33 milions d’euros, que podrien veurer-se incrementats substancialment, com passa amb la majoria de projectes viaris a les Illes.

5. S’ha expropiat a 300 propietaris de 222 finques per un valor de 6,5 milions d’euros.

6. Un patrimoni molt valuós podria ser destrossat o afectat: Barraques de roter, safaretjos, un pont, l’antiga via del tren, una cova, un avenc i més de 2.000 arbres.

7. Transparència 0. Tot i ser el projecte més car de la darrera dècada, no ha estat a exposició pública i ni tan sols es va aprovar a un plenari ordinari del Consell, sols a una comissió.

8. Aquesta autopista la pagarem els mallorquins al 100%. Quan diuen que la pagarà l’Estat menteixen. D’ençà del 2011 l’Estat no ha posat ni un euro per pagar noves carreteres a Mallorca.

9. Aquest projecte, igual que els 200 milions que ha gastat el Consell en asfalt aquesta legislatura, no solucionarà els problemes de mobilitat, col•lapse i sinistralitat de les carreteres mallorquines, tot el contrari: durà més cotxes, més urbanització, més centres comercials, pedreres, polígons, etc.

10. Aquesta autopista serà construïda per COPISA, empresa involucrada en multitud de casos de corrupció i que surt a 36 sumaris penals (Papeles de Barcenas, 3%, Cas Palau…) per haver fet donacions a partits a canvi de contractes d’obres públiques.

ATUREM-LA ARA QUE HI SOM A TEMPS.

VOLEM MÉS I MILLOR TRANSPORT PÚBLIC I UNA ILLA MÉS VERDA, DIGNA I JUSTA!

Comparteix: