Felicitació de Nadal del Consell Asfaltador de Mallorca

La Plataforma Antiautopista parodia els missatges nadalencs del Consell amb un betlem de scalextric i saturació.

Ara ve nadal
Farem excavacions
I una autopista
en tres dimensions

La Plataforma Antiautopista ha publicat a les xarxes socials una paròdia dels missatge de nadal del que anomena el “Consell Asfaltador de Mallorca”. En el vídeo, s’hi pot veure un activista que representa, amb una màscara, la consellera de territori, Mercedes Garrido (PSOE), caracteritzada com la autèntica “madona” del consell.

Flanquejada per les paròdies del president Ensenyat (que fa un brindis “per l’ecosobiranisme”) i del vicepresident Jurado (que brinda “per la participació i la transparència”), Garrido, que presideix i protagonitza l’escena, els contradiu amb un “per ses carreteres, i s’ha acabat!”).

La Garrido de la paròdia canta una nadala de tonada prou coneguda:

Ara ve nadal,
farem excavacions
i una autopista
en tres dimensions.

La lletra de la nadala sembla incomodar el president Ensenyat (candidat de MÉS per Mallorca a les eleccions autonòmiques de 2019). “Mercedes, no! És un desdoblament”, rectifica Ensenyat. A la qual cosa Garrido replica: “No és cert, jo no he dit això. És una autop… desdoblament!” “No, Mercedes…” fa Ensenyat amb gest resignat. “Bé, se li pot dir de moltes maneres, però és un desdoblament”, remata Garrido. L’escena acaba amb Ensenyat que, retut, li diu a Jurado: “Jesús, me pots passar sa botella?”

“Públic vol dir teu?” es pregunta el vicepresident Jurado (Podem), i resol: “Ho consultaré a les bases”. “I tot això sense finançament de Madrid” es lamenta el president Ensenyat (MÉS), mentre Garrido li replica “Calla, amb el que ens ha costat fer veure que ho pagava el ministeri!” Garrido acaba, tot assenyalant un retrat de la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, (PSOE) que vigila l’escena: “Si na Francina se’n tem que ho pagam els mallorquins, no me deixarà ser la cap de llista al Consell Asfaltador de Mallorca”.

El brindis nadalenc del “Consell Asfaltador” el presideixen l’esmentat retrat de Francina Armengol i un betlem en què tot l’espai ha estat ocupat per un immensa pista de cotxes de jugueta, col·lapsada i en obres, plena d’automòbils que fan sonar el clàxon i en què les casetes de cartró les han llogades a plataformes digitals de lloguer turístic, les gandules i els turistes desplacen les ovelles i un immens scalextric col·lapasat ho circumval·la tot mentre uns playmòbils fan obres a la carretera i el llac de vidre i paper blau és ple d’embarcacions recreatives.

Firma el missatge nadalenc, en què tres activistes mascarats representen Garrido, Ensenyat i Jurado, un “Consell Asfaltador de Mallorca” amb el hashtag #PublicVolDirNostro

Comparteix: